SUOMEN ONNELLISIMMAT IHMISET

Onnellinen elämä syntyy pienistä suurista asioista. Siitä, että työpaikka on lähellä. Siitä, että työpäivän jälkeen pääsee harrastamaan tai luontoon rentoutumaan. Siitä, että lapset saavat varttua turvallisessa ympäristössä. Tai siitä, että koti sijaitsee viihtyisällä ja rauhallisella paikalla. Kun perusasiat ovat kohdallaan, onnellisen elämän rakennuskivet kokoontuvat kuin itsestään. Näin Pohjanmaa pysyy Suomen onnellisimpana seutuna vuosikymmenestä toiseen – ja kaikki sujuu ”kuin Strömsössä”.

Kultarannikko kukoistaa

Tiedät ehkä, että länsirannikko on kansainvälinen, monikielinen ja vientivetoinen. Työllisyystilannekin on Manner-Suomen parhaimpia. Pohjanmaalla menee hyvin – mutta miksi? Erikoisosaaminen ja vahva yrittäjäperinne ovat vain puolet totuudesta. Pohjanmaalla on myös pehmeä puoli, joka tarjoaa vastapainoa kovalle bisnekselle. Saattaisit yllättyä jos tietäisit, miten yhteisöllistä väkeä työhaalarin ja liituraidan alta paljastuu. Kun pohjalainen saa idean, hän lähtee sitä myös toteuttamaan – mutta hän ei koskaan tee sitä yksin. Monet viisaat tutkijat väittävätkin, että yhteisöllisyys ja hyvä meininki ovat pohjalaisten pitkän iän ja onnellisuuden salaisuus.

Pohjanmaan parhaat palat prosentteina

vientiin

suomi

kurkku

tomaatti

vene

7 siltaa ja yksi maailman 192:sta ihmeestä

Pohjanmaa nousee sananmukaisesti merestä. Kyseessä ei ole uponnut muinainen valtakunta, vaan maankohoaminen – ainutlaatuinen ja jatkuva luontoilmiö, joka muokkaa rantaviivaa (+ 1 cm / vuosi). Lääni ei toisin sanoen lopu kesken, koska uutta maata syntyy Pohjanmaalle vuosittain n. 150 jalkapallokentällisen verran. Tutkijat ovat arvioineet, että n. 2 000 vuoden päästä voi kävellä Ruotsiin. Vuonna 2006 maankohoaminen nosti Merenkurkun saariston Suomen ensimmäiseksi (ja ainoaksi) UNESCO-luonnonperintökohteeksi asti. Suomeksi se tarkoittaa, että Merenkurkku on yksi maailman 192:sta ihmeestä. True story!

Pohjanmaan pohjoisosasta löydät myös 7 sillan saariston, jossa meri, saaret, metsät ja järvet vievät sydämen mennessään. Tiesitkö, että pelkästään Luodossa on yli 360 saarta? Siinä sinulle pientä island hopping -haastetta!

Lue lisää Merenkurkun saaristosta: merenkurkku.fi

Lue lisää 7 sillan saaristosta: 7siltaa