POP-UP ÖSTERBOTTEN 11–13.6.2015

Den 11 – 13.6.2015 samlar Österbottens förbund och Helsingfors stad västkustens bästa bitar till ett aldrig förut skådat upplevelsepaket som väcks till liv i centrala Helsingfors. Målet är att med samlade krafter visa vilka möjligheter och framgångshistorier som finns i Vasaregionen, Jakobstadsregionen, regionen Sydösterbotten och Kyroland.

Storevenemangets hjärta bultar på Senatstorget i Helsingfors. Där får besökarna bekanta sig bl.a. med Österbottens mat, kultur, formgivning och resmål. Landskapets energiska näringsliv och utbildningsnätverk stiger också upp på estraden för att uppvisa österbottniska framgångshistorier. Ett perfekt tillfälle att uppleva Österbottens bästa bitar på ett effektivt men oförglömligt sätt.

Som namnet antyder har Pop-Up Österbotten inspirerats av bilderböcker där historien väcks till liv i läsarens händer. Tanken med det interaktiva evenemanget är precis den samma – att besökarna ska se, höra, lukta, känna och smaka sig fram till Österbotten. I kulisserna av Helsingfors blir miniatyrÖsterbotten en färgglad och vacker saga som berättar om livet i Finland lyckligaste landskap.

EVENEMANGET ÄR ÖPPET FÖR ALLMÄNHETEN

Torsdag 11.6 kl. 10–20
Fredag 12.6 kl. 8.30–20
Lördag 13.6 kl. 10–17
Programmet fortsätter till kl. 22.00 (torsdag och fredag). Evenemangsområdets restaurang håller även öppet till 22.

Med i evenemanget

Arrangörer

Österbottens förbund

Pohjanmaa logo

Helsingfors stad

Helsinki vaakuna3

 

 

Producent

Expo Österbotten

pohjanmaan expo2